Bienvenue au Rotary Club Tielt

Sociale projecten die Rotary Tielt steunt in 2016

Kerckstede vzwKerckstede vzw

Kerckstede vzw, gelegen in Oostnieuwkerke, biedt woon- en dag ondersteuning en individuele begeleiding aan volwassen personen met een verstandelijke beperking.

De Mantel vzw, begeleidt in de regio midden-West-Vlaanderen palliatieve patiënten in hun thuissituatie.

Ketfootplus is verbonden met voetbalclub KVC Wingene. Jongens en meisjes met een beperking krijgen hier de kans om te voetballen in clubverband.

Rotary Tielt financiert mee de installatie van zonnepanelen van het project Bayaka vzw, een weeshuis in Congo, geleid door zuster Lieve Leenknecht  uit Zwevezele.

Mindervaliden Vlaanderen - afdeling Tielt organiseert voor haar leden maandelijks een bijeenkomst waarbij medische informatie verstrekt wordt, maar vooral ook vriendschapsbanden gesmeed worden.

De Sint-Vincentiusvereniging in Tielt. Deze vereniging wil minderbedeelden tegemoet komen zonder onderscheid van ras of godsdienst en hen zowel morele als concrete materiële hulp toereiken.

Uitrusten van een bibliotheek voor de High School in Seboya Noord-Ethiopië samen met Rotary Club Oostrozebeke-Mandeldal.

Rotary en Toekomst, Wetenschap en Techniek is een project opgestart door Rotary Tielt, met als doel jongeren uit de laatste jaren van het lager onderwijs te interesseren voor een technische vorming.

In het kader van drugspreventie organiseert Rotary Tielt toneelvoorstellingen voor de hogere jaren van de middelbare scholen uit de regio alsook de professionele opleiding van de begeleidende leerkrachten.

Rotary Tielt draagt jaarlijks zijn steentje bij in de organisatie van de Kerstcorrida op 26 december in Tielt.

NVSG, de nationale gehandicaptenwerking van Rotary België.

Polio Plus, de internationale campagne van Rotary ter bestrijding van Polio.

Ziekenhuis zonder Grenzen, het nationaal Rotary initiatief met als doel het ter beschikking stellen van toestellen en inrichting van ziekenhuizen in de derde wereld.


Dernières actualités

En savoir plus?